Goda nyttigheter
Mat och bakningHär kommer ett egenkomponerat recept på en jättegod och nyttig kycklingrätt som hängt med i flera år nu. Kapar du kolhydrater byter du ut riset/matvetet mot valfria grönsaker, men jag föredrar faktiskt matvete.
4 kycklingfiléer
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 röd chili
En bit färsk ingefära
2-3 vitlöksklyftor
1 kruka koriander
Vårlök
En påse färsk bladspenat
Salt
Matvete eller ris
Slå på ugnen på 225 grader. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Skala och finhacka vitlöken och ingefäran. Hacka chilin och vårlöken, grovhacka koriandern. Blanda allt med bladspenaten i en ugnsfast form, ovanpå lägger du kycklingen som du skurit i önskvärd storlek. Salta kycklingen lite. Häll sedan över kycklingbuljongen i ugnsformen och kör i ugnen tills kycklingen är genomkokt. Tar cirka 30 minuter. Servera med nykokt matvete eller ris.
Smaklig måltid! :)
No comments yet.